Meidän syntytarina pähkinänkuoressa

Oli aurinkoinen kevätilta 2020 ja ajoimme Johin (Johannes) kanssa muovia ulkoiluttamasta takaisin kotia kohti. Keskustelu ajautui paikallisiin ratoihin ja siihen, milloin Jyväskylän alueelle oli viimeksi tullut uusia frisbeegolf -ratoja. Tulimme siihen lopputulokseen, että se oli 4-5 vuotta sitten ja totesimme yhdessä “Oispa uusia ratoja, joilla pääsisi heittämään” ja “Se ois kyllä huikeeta”.

Hetken hiljaisuuden jälkeen meistä jompi kumpi (ei mitään hajua kumpi se oli) sanoi ääneen, että mitä jos rakentaisimmekin itse radan. Ajatus lähti laukkaamaan kovaa tahtia ja mieleeni juolahti heti eräs tyyppi, joka oli enennkin rakentanut ratoja ja jolla tiesin olevan 18 koria – Sakke. Sanoin tietäväni Saken, jolloin ajatus ja innostus lähti entistä kovemmalle laukalle.

Laitoimme Sakelle viestiä ja viikon päästä huomasimmekin olevamme Zoomin äärellä. Ainoat konkreettiset asiat mitä meillä siinä vaiheessa oli, oli 18 koria, idea, Sakella radanrakennuksen kokemusta sekä hirveä määrä intoa ja paloa luoda uusi rata Keski-Suomeen. Näiden pohjalta oli ihan syytäkin miettiä, että aiotaanko me nyt siis oikeasti rakentaa uusi rata Jyväskylän alueelle. Vastaus tähän oli kyllä, jolloin kokonaan uudenlainen maailma tuntui avautuvan.

Mistäpä sitten rahoitus? Perinteisempi menetelmä hankkia rahoittajia tai toteuttaa rata yhteistyössä kaupungin kanssa tuntui liian hitaalta ja byrokraattiselta ajatukselta. Lisäksi tällöin radan ylläpito ja jatkuva kehittäminen ei olisi taattua. Näin ollen päädyimme ottamaan enemmän henkilökohtaista riskiä ja toteuttamaan radan omakustanteisesti. Omakustanteisuus tekisi toki radasta maksullisen, mutta sen tuomista mahdollisuuksista lisää omassa blogitekstissäänsä sitten.

Ja niin vain yhtäkkiä ajatuksesta olikin syntymässä jotain konkreettista. Näiden uusien jännittävien tuulien voimalla lähdimme tulevien viikkojen aikana etsimään ensimmäisen ratamme sijaintia

Viimeisimmät postaukset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *